Sidor

måndag 21 juni 2010

Midsommarmat!?

Upplägget för fredag:
Sill lunch hos kompisar.
Grillkväll hemma hos oss.

Jag behöver tips på gott och grillat.
Gärna lite av varje och goda såser.

10 kommentarer:

  1. Vi grillade jordgubbar och marshmallows på spett som vi rev vit choklad på. Kletigt gott.

    Baconlindad halloumi är gott om du gillar halloumi.

    SvaraRadera
  2. Smulad fetaost i gräddfil med salt och peppar, kanske vitlök. Grymt ott till klyftpotatis och grillat!

    //Lisas Liv

    SvaraRadera
  3. På studentfirandet vi var så serverade de en jättegod sås till det grillade köttet, bad om receptet..och det var så enkelt som chilisås blandat med creme fraiche.;)
    Så det kör vi på midsommar.
    Grillat kött.
    Såsen.
    Egengjorda klyftpotatisar av färsk potatis med olivolja och torkad timjan. Längtar.;)

    SvaraRadera
  4. Kycklingspett + sås på creme fraiche och sweet chilisås.
    Baconlindade bananer.
    Chevrekräm.
    Ja jag kan hålla på hur länge som helst.
    Glöm inte majskolvar.

    SvaraRadera
  5. Och kryddsmör, typ provencalska örter och vitlök!

    SvaraRadera
  6. Nu kastar jag mig in i leken och slår ett slag för baconlindade dadlar. Mums!!! Och så den här grymma grillsåsen, amerikansk rawfood men också GI-okej!

    Lägg 2 dl naturella cashewnötter i vatten 1h. Häll av. Mixa nötterna fint med 2 cm skalad ingefära (skuren i minder bitar) 1 tsk curry och 1/2 kruka färsk koriander i en matberedare. Tillsätt 2-3 dl vatten under fortsatt mixning. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Stort tack!

    Baconlindat är gott. Men dadlar, måste jag inte ta ur kärnor då?

    T: Hur gör man chevrecreme?

    SvaraRadera
  8. Åt en jäkla god sås ikväll gjord på basilikacreme (pesto funkar), fetaost och lite parmesan. Skitgott!

    SvaraRadera
  9. Jag köpte en påse dadlar på ICA, deras eget eco-märke (de enda dadlarna som fanns by the way) och de är urkärnade!

    Kram Ninne

    SvaraRadera
  10. Chevrekräm:
    blanda/mosa chevre i småbitar med cremefraiche, salta, peppra.

    Om man vill kan man ha i antingen lite citron eller honung för att piffa till den lite.
    /Sara

    SvaraRadera

Skriv vad du tycker!