Idag var jag på dokumentärfilmfestival med elever från jobbet. Vi skulle se den tyska dokumntären
Vårt dagliga bröd. Den rekomenderas, inte varmt, men ur ett konsumentpersektiv. En film som öppnar ögonen för vad vi äter, hur produkterna framställs och den lilla männsikan bakom.
Intressant! Vad är tesen, vad tänker man efteråt?
SvaraRaderaVill vi köpa billig fläskfilé för 49 kr kilot?
SvaraRaderaEller kan vi tänka oss att betala mer för en bättre djurhållning?
Men så är det ju svårt att komma ifrån att maten är en industri och måste så vara.
Ett uppvakanade om att det ser ut så här. Väldigt blodigt och slabbigt. Glad att det inte var 3D eller lukter.
Jag kan absolut tänka mig att betala mer! Framgick det om ekologiskt kött är bättre? Vi har slutat med kyckling här, det verkar inte vara nån bra industri.
SvaraRaderaDet var en efterföljande föreläsning och det som dom sa var att Krav och Ekologiskt var bättre.
SvaraRaderaI agree på alla punkter!!
SvaraRaderaNinne