måndag 2 februari 2009

Spegelneuroner och sånt

Jag har ångest. Jag skall lämna in 3 diskussionsfrågor på söndag. Det är en vecka dit, jag vet, men jag jobbar och har fortfarande 3 barn. Till helgen är det 40 årsfest. Men jag har till söndag natt klockan 24 på mig att komma på något briljant om triadisk interaktion och dansmetaforen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, nä men hej! Jag antar att du går samma kurs som jag :) Det var så här, att jag börjar själv få en hel del ångest inför några inlämningsuppgifter på söndag. Har försökt få tag i en av studieböckerna men den e slut överallt. Googlade på titeln - och var hamnar jag då - om inte på din blogg. Men va kul ändå att hitta nån annan som går kursen. För mig e detta med distans en hel venetskap att sätta sig in i och det känns som man ska missa nåt hela tiden.

Ke.Li sa...

Oj, då har jag haft tur!
Men jag kan inte påstå att jag läser Fogels bok så mycket. Men Bauers bok är bra. Den handlar om spegelneuronerna. Jag har inte hittat de där artiklarna av Shankler och King som hon rekomenderar.
Jag har lånat Fogels bok med fjärrlån via Örebros bibliotek. Det kostade 20 kr. Jag skall lämna tillbaka den 9/2. Ställ dig i kö!

Anonym sa...

Ja, jag får väl göra det. Suck. Kände att man kanske behöver boken NU så jag funderade på att köpa den istället. Men det går ju inte. Jag förstår inte hur jag ska kunna tillgodogöra mig boken faktiskt. Jag trodde jag var ganska rutinerad när det gäller texter och folisofiska tankar osv, men ärligt talat, jag hänger knappt med i den svenska litteraturen. Har börjat läsa lite i andra boken, den verkar ju intressant, men en hel del svåra "flummiga" begrepp och abstrakta ord. Man får liksom sitta o tänka en kvart för att få en bild i huvet. Jag blir såklart irriterad...jobbar själv som skribent och tänker att det där hade de inte behövt skriva så "svårt"! Hur går det med uppgifterna nu då? Jag ska sätta mig lite nu. Svett svett... Ta min mejl om du vill, kanske kan vi mejlas vid lite. karin.dahlgren@journalistbyran.se

Alfa Tik sa...

*suckar och pustar* Jag går förmodligen samma kurs som du gjorde och är i princip lika förvirrad och frågande som du var. Kom du till klarhet? Jag letar förtvivlat efter en begriplig definition av informationsöverföringsmetaforen och dansmetaforen. Har inlämning i morgon 23:59 och har inte lyckats skapa den första bokstaven än.

evelinalindblad88@hotmail.com sa...

hejsan! jag sitter med precis samma sak, antar att även jag läser på samma kurs...Lycka till!!

Anonym sa...

Hej, läser samma kurs som alla ni har gjort. Hur lyckades ni med den? Massa flummig text i alla böckerna, Fogels har jag inte ens lyckats få tag på.

Några visdomsord? ;)

Anonym sa...

Hej! Verkar som om det är fler än jag som söker ytterligare information på nätet om dessa intressanta ämnen. Bauers bok är riktigt bra, faktaorienterad och ämnesnära. Fogels bok är ett stort skämt som dels är poetisk, men också jäkligt luddigt formulerad och får mig att undra om han knaprar på något receptbelagt när han skriver. Ibland glimrar det till, för en stund, men sedan fortsätter flummet och svåra ord. Är fullständigt övertygad att boken med lätthet hade kunnat halverats i omfång och ändå levererat samma innehåll.

Cayenne sa...

Kan inte låta bli att le lite, men nu läser jag denna kursen ;)

Jag kan bara hålla med om Fogel. Hopplös bok, men jag fick i alla fall tag i den, vilket inte alla verkar lyckas med. Bauer är mycket roligare att läsa. Shankler o King har jag laddat ner, men är typ oläsbar.

Jaja, det är lika bra att jag fortsätter läsa så jag kommer vidare...

Anonym sa...

Jag måste bara skicka iväg en kommentar då jag uppenbarligen också läser samma kurs och det verkar vara EXAKT samma artiklar och böcker som för 6år sedan ;) jäkla skit! jag blir stressad av googleandet

Anonym sa...

Jag måste bara skicka iväg en kommentar då jag uppenbarligen också läser samma kurs och det verkar vara EXAKT samma artiklar och böcker som för 6år sedan ;) jäkla skit! jag blir stressad av googleandet