torsdag 6 oktober 2011

Jag är upprörd

Hämtat från aftonblandet.se:
"Personalen på säkerhetsavdelningen hade varnats för att mordmisstänkte Erik Ljungström, 28, kunde vara livsfarlig. Men den 24-åriga vårdaren ska aldrig ha fått informationen." (Brister i kommunikationen på häktet är inte bra, men alla som sitter intagna där borde ju anses som farliga. En 28 årig man sitter häktad för mord=han är farlig).

"Ljungström placerades i en av de 13 cellerna på plan 4 – häktets säkraste avdelning med den mest erfarna personalen." (Ursäkta, men en 24 årig vårdare kan OMÖJLIGT ha varit den mest erfarna vårdaren. Är alla de andra 17?)

"– Det borde finnas en rutin för att informera om att det här är en farlig människa. Men ingen utanför avdelningen visste om det." (Hur fan är det möjligt?)

"Häkteschefen Agneta Kempe bekräftar att sådana uppgifter sällan delges samtliga i personalen." (But why?)

"– Det är främst de som ska hantera den intagne som informeras, säger hon." (Jo, men det är ju bra, men då skall INGEN annan ha med den intagne att göra.)

"I måndags tog den 24-åriga kvinnliga vårdaren ensam emot Erik Ljungström på häktets tak för att släppa in honom i en av rastburarna. När hon vände ryggen till knuffade han omkull henne. Med hjälp av en batong från en tillrusande kollega slog han ihjäl henne." (Kan ingen av det erfarna 17 åriga vårdarna ta med sig mannen ut i rastgården, så får han ingen promenad den dagen. Stackarn.)

"Personalen säger att de påtalat bristerna för ledningen gång på gång, men fått svaret att det handlar om besparingar." (Jahaja, men då så...)

Hur i hela helvete är det möjligt?

1 kommentar:

Madlar sa...

Det är så tragiskt för alla inblandade parter. Förhoppningsvis blir det efterdyningar som ifrågasätter kriminalvården men även omhändertagandet av psykiskt sjuka personer. I det här fallet finns inget svart eller vitt. Enbart förlorare.