tisdag 6 maj 2008

Nya tag

Jo, bilen lagas. Det kommer gå på ca 40 000 kr.
Den kommer troligvis inte bli klar innan helgen.
Utan bil i över 10 dagar.
Det har gått förut och det går nu också.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Är det en ny bil ni har?

Anonym sa...

Och 10 dagar alltså? Som sagt, det går väl om man måste. Vi skulle få svårt att klara det. I-landsproblem..

Ke.Li sa...

Vi var utan bil i 10 dagar, då de fixade till det som jag åstadkom när jag körde ur garaget en vacker sommardag. Lillisen var typ 2 veckor. Det gick bra. Vi bodde, och bor mer eller mindre mitt i stan. Och allt går!

Ke.Li sa...

Vi har en Ford Mondeo -01:a. Eller hade, för nu åker den...
Nu skall jag ha en Toyota.

Anonym sa...

Ska ni verkligen nappa på den dealen? Har ni fått offert samt utlåtanden från andra verkstäder? Vad är felet, vad har hänt? Har väldigt svårt att se rimligheten i det pris ni har fått för att fixa bilen... Kollade nyss på bildelsbasen och det finns många motorer till bilar som er, de billigaste kostar runt 6-7000kr, då är det en bra bit upp till 40.000kr. Som ni märker litar jag inte på verkstäder (i synnerhet inte märkesverkstäder) för 5 öre, inte alls säkert att motorn är slut bara för att deras diagnossystem signalerar för detta. Mitt råd är att ni gör lite efterforskningar före ni tackar ja till deras bud. Alternativt sälj bilen i befintligt skick för 20-25000kr, säkert lättsålt för den händige som kastar i en motor för 6000kr. Lycka till / Jan

Anonym sa...

Jag instämmer med föregående.
Jag hade aldrig nappat på det priset.
Peter.G

Anonym sa...

Har inte heller något förtroende för märkesverkstäder (heller). Tycker mest att alla bilar kostar pengar och man är mest bara beroende av dom. Problemet är att jag inte har så värst mycket till alternativ.. Biljäveln står i Mariestad och jag kan inte köra den någonstans.. Jag vet förresten inte vem man ska köra den till och jag tänker inte ens bli skitig under naglarna för den där j***a skrothögens skull. Jag fick bilhe***et värderat för att vara säker på att jag inte tjänade på att köra den till skroten (1500, den är ju iaf besiktigad)! Hur som helst, nu får den en ny motor, -03 som gått 6378 mil, för ca. 34000 riksdaler och klimatanläggningen fixad för ca. 6000 kr (kanske, det går visst inte att felsöka en klimatanläggning när det inte går att starta bilen). Summa:ca. 40000 kr. Och, då har vi ju inte börjat titta på stötdämparna bak som är kass. Kostar 9000 kr att byta dom. Per styck!!!! Behöver jag nämna att jag inte rekommenderar Ford.
Förresten, lite interresant med bildelsbasen.se, hade inte an aning om att den fanns, men jag tror jag hittade min "nya" motor där.
http://www.bildelsbasen.se/?index=default&link=item&searchmode=1&listmode=3&vc[]=136157100&vc1=136&vc2=157&pc[]=120101100&pc1=120&sortfield=vehiclemodelyear&sortorder=1&page=1&id=14525194
/Mannen

Anonym sa...

Fast hela länken kom visst inte med.. Den kostar iaf 19.000
/Jag igen

Anonym sa...

Fy f-n vilket mörker... jag lider med er!

/Jan

Anonym sa...

Min äldsta sons pappa bor i Sundsvall så varannan helg åker vi 40 mil med honom. Vi möts på halva vägen annars skulle det ta hela helgen!